تاریخ انتشار : ۱۲:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
دسته : آموزش
چگونه میتوانیم به کودکان خود احساس امنیت، دیده شدن و آرامش بدهیم.
نقش والدین
به عنوان والد، فشار زیادی برای درست انجام دادن کارها بر روی دوش ما است. اما وقتی به تصمیمات خاص و روزمره فکر میکنیم، این تلاش میتواند به سرعت به سرخوردگی بدل شود. به راحتی میتوانیم در فهرست مختلفی که امیدواریم به فرزندانمان کمک کنند، گم شویم: کلاسهای ویژه، برنامهها و شیوههای تربیتی. ما در مورد همه چیز، از بهترین تنقلات برای کودکان کوچکمان تا بهترین مدرسه برای نوجوانانمان، فکر میکنیم. اما آنچه که کودکان ما به طور پایهای و عاطفی از ما نیاز دارند، سادهتر از آن چیزی است که فکر میکنیم.
تحقیقات نشان میدهند که مهمترین راه برای کمک به کودکان در احساس امنیت، فراهم کردن احساس امنیت، دیده شدن و آرامش است. اما این به چه معناست؟ آیا احساس امنیت به این معناست که باید آنها را همیشه در کنار خود داشته باشیم یا باید آنها را تشویق کنیم تا روابط امن دیگری بسازند؟ آیا آرامش دادن به آنها به این معناست که اجازه دهیم از موقعیتهایی که آنها را به چالش میکشد دوری کنند یا این که به آنها ابزارهایی برای مدیریت احساساتشان آموزش دهیم؟ آیا احساس دیده شدن به این معناست که باید با انبوهی از تعریف و تمجید، عزت نفس آنها را تقویت کنیم یا این که باید به نیازهای آنها توجه کنیم و با آنها همدلی کنیم؟ برآورده کردن نیازهای عاطفی فرزندانمان کار آسانی نیست و چالشهای خود را دارد، اما چیزی ملموس است که میتوانیم به آن دست یابیم. ما میتوانیم این را با پیروی از اصول خاصی که میتواند در هر چالشی که به عنوان والدین با آن مواجه میشویم، راهنما باشد، انجام دهیم.
کمک به کودکان برای احساس دیده شدن
اطمینان از این که کودکان ما احساس دیده شدن کنند به این معناست که باید تلاش کنیم تا آنها را به عنوان افرادی مستقل و جدا از تصورات خود بشناسیم. در اینجا چند نکته برای تمرکز وجود دارد:
کمک به کودکان برای احساس امنیت
هر سبک تربیتی که داشته باشیم، هدف ما باید فراهم کردن یک پایگاه امن برای کودکمان باشد. احساس امنیت به معنای ارائه محبت، مراقبت، نگرانی و گرماست. ما باید ثابت، قابل اعتماد و منظم باشیم. اما این بدین معنا نیست که باید بیش از حد برای آنها کار کنیم.
به عنوان والدین، ما یک سکوی گرم و محبتآمیز هستیم که کودکانمان روزی از آن پرش خواهند کرد. ما باید آنها را با ابزارهایی مجهز کنیم تا در جهان احساس امنیت کنند. این به معنای اجازه دادن به کودکان برای داشتن استقلال و کاوش و انجام هر چه بیشتر کارها برای خودشان است.
کمک به کودکان برای احساس آرامش
برای این که کودکانمان احساس آرامش کنند، باید به موقع متوجه شویم که در وضعیتهای ناراحتکننده قرار دارند. باید تلاش کنیم تا حس آرامش و حمایتی ارائه دهیم که بازتاب آنچه آنها تجربه میکنند باشد.
هنگامی که کودکان ما رنج میکشند، باید سعی کنیم مهربانی را پرورش دهیم. با این حال، باید از اجبار کردن تجارب خود بر روی آنها اجتناب کنیم. به یاد داشته باشیم که آنها افراد منحصر به فردی هستند و واکنشهای خود را دارند.
نتیجهگیری
در نهایت، این مهم است که به یاد داشته باشیم که هر یک از این وظایف ممکن است برای ما چالشبرانگیز باشد. این ممکن است به مسائل حلنشده از گذشته ما برگردد. به همین دلیل، ما باید تلاش کنیم تا امنیت درونی بیشتری را توسعه دهیم تا بهترین کار را در تربیت فرزندانمان انجام دهیم.
منبع: www.psychologytoday.com