تاریخ انتشار : ۱۰:۲۹ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
دسته : آموزش
نویسنده: جس شاتزل
منبع: www.wehavekids.com
تبریک میگوییم که ابتکار عمل را برای کمک به فرزندتان در توسعه عادات مالی خوب به دست گرفتهاید. یک بودجه برای نوجوانان باید ساده اما موثر باشد تا به آنها نحوه مدیریت پول را آموزش دهد. اگر فرزندتان اولین شغل خود را آغاز کرده است، اکنون زمان مناسبی است که با او در مورد برنامهریزی یک بودجه همکاری کنید. این کار به آنها ابزاری میدهد تا نحوه مدیریت مالی خود را در آینده درک کنند و به آنها کمک میکند عادات خوبی را که به بزرگسالی منتقل میشود، توسعه دهند.
یک مزیت اضافی ارائه یک تصویر واضح از اینکه پول آنها کجا میرود، این است که حدس و گمان را از بین میبرد و قدرت را به دست آنها میدهد که چگونه میخواهند پول تازه به دست آورده خود را خرج و پسانداز کنند. واضح است که اگر آنها تصمیم به خرج کردن پول برای یک چیز بگیرند، آن پول دیگر برای خرید چیز دیگری در دسترس نیست و این به فرزندتان اجازه میدهد که تصمیم بگیرد و شما را از نقش «بد» خارج میکند تا آنها درک کنند چرا کافی پول برای پوشش هزینههای ناگهانی ندارند.
نکات کلیدی
1. درآمد: ابتدا محاسبه کنید که آنها چقدر از شغل خود درآمد خواهند داشت و چه زمانی پرداخت خواهند شد. این پایه و اساس بودجه آنها خواهد بود.
- برخی شغلها ساعتی هستند و پرداخت بر اساس تعداد ساعتهایی که فرزندتان مایل یا قادر به کار است، انجام میشود (به عنوان مثال، کار در یک فروشگاه).
- شغلهای دیگر بر اساس کارهایی که میتوانند انجام دهند پرداخت میشوند (به عنوان مثال، باغبانی).
- برخی شغلها دستمزد ثابت دارند و بر اساس نرخ و دوره زمانی توافق شده پرداخت میشوند (به عنوان مثال: مشاور تابستانی).
- برخی شغلها ممکن است روزانه برای کارهای انجام شده پرداخت کنند (به عنوان مثال، چمنزنی).
- برخی شغلها ممکن است به صورت هفتگی یا دو هفتهای پرداخت شوند، به این معنی که ممکن است تا هفته دوم شغل، چک پرداختی دریافت نشود، بنابراین انتظار تاخیر در دریافت اولین چک پرداختی را داشته باشید.
2. هزینههای ثابت: اگرچه ممکن است نوجوانان هزینههای ثابت زیادی نداشته باشند، به هزینههای منظم که ممکن است متحمل شوند، توجه کنید، مانند:
- هزینههای حمل و نقل (بنزین، بلیطهای اتوبوس و غیره)
- صورتحسابهای تلفن یا سایر هزینههای تکراری
- هر گونه هدف پسانداز منظم (به عنوان مثال، صندوق کالج، صندوق اضطراری)
3. اهداف پسانداز: نوجوانان خود را تشویق کنید که بخشی از درآمد خود را برای اهداف پسانداز کوتاهمدت و بلندمدت کنار بگذارند، مانند:
- اهداف کوتاهمدت: فعالیتهای تابستانی، سرگرمی یا خریدها (به عنوان مثال، یک تلفن جدید یا کنسول بازی)
- اهداف بلندمدت: صندوق دانشگاه، پسانداز برای خودرو یا سایر اقلام بزرگ
4. هزینههای تفریحی: اینجا جایی است که نوجوانان میتوانند پول را برای فعالیتهای سرگرمکننده تخصیص دهند، مانند:
- سرگرمی (خوردن در خارج، سینما و غیره)
- هزینههای ابزارها (تجهیزات ورزشی، مواد هنری، تجهیزات IT و غیره)
- سفر یا اردوهای تابستانی
- بخشش: نوجوانان خود را تشویق کنید که بخشی از درآمد خود را برای کمکهای خیریه یا داوطلبی کنار بگذارند.
5. صندوق اضطراری: اهمیت داشتن یک صندوق اضطراری کوچک برای پوشش هزینههای غیرمنتظره، مانند تعمیرات خودرو یا هزینههای پزشکی را به نوجوانان خود آموزش دهید.
هنگام ایجاد یک بودجه با نوجوانان، به قانون 50/30/20 توجه کنید:
- 50٪ از درآمد آنها به هزینههای ثابت و اهداف پسانداز اختصاص یابد.
- 30٪ به هزینههای تفریحی.
- 20٪ به بخشش و صندوق اضطراری.
به یاد داشته باشید که بودجه را به طور منظم مرور و تنظیم کنید تا مطمئن شوید که برای نوجوان شما کار میکند. همچنین میتوانید با بانک خود تماس بگیرید تا ابزارهای اضافی که ممکن است برای کمک به نوجوان شما در توسعه (و رعایت) بودجهاش در دسترس باشد، بررسی کنید. برخی بانکها ابزارهای آنلاین یا الگوهایی برای استفاده در توسعه یک بودجه دارند. همچنین منابع آنلاین رایگان زیادی وجود دارد که الگوهایی برای توسعه یک بودجه ارائه میدهند.