Loading...
  1. خانه
  2. مطالب و اطلاعیه ها
  3. آموزش
  4. حرفم یادم می‌ره!!! چی‌کار کنم؟

  تاریخ انتشار : ۱۸:۱۰ ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

  دسته : آموزش

حرفم یادم می‌ره!!! چی‌کار کنم؟


طبیعی است که نگران باشید که سخنان خود را هنگام سخنرانی در برابر جمع فراموش کنید. با این حال، با اتخاذ راهبردهای مناسب، می‌توانید سخنرانی خود را بدون اینکه دائماً نگران فراموش کردن محتوای آن باشید، با اطمینان خاطر ایراد کنید. در اینجا چند نکته‌ی عملی وجود دارد که به شما کمک می‌کند در مسیر خود بمانید: 

درک کنید، حفظ نکنید! 
به جای اینکه سعی کنید سخنرانی خود را کلمه به کلمه حفظ کنید، بر درک ایده‌های اصلی تمرکز کنید. هنگامی که مفاهیم کلیدی را درک می‌کنید، به طور طبیعی به یاد می‌آورید که چه چیزی باید بگویید و اگر فراموش کنید کجا بودید، به سرعت کنترل شرایط را به دست بگیرید. 
آن را بشکنید. 
سخنرانی خود را به بخش‌های گوناگون تقسیم کنید. سخنرانی خود را به عنوان یک سفر با توقف‌های مختلف در طول مسیر در نظر بگیرید. هر بخش باید هدف روشنی داشته باشد که به خاطر سپردن جریان سخنرانی و انتقال هموار بین ایده‌ها را آسان‌تر می‌کند. 
از یادسپارها استفاده کنید. 
برای فعال کردن نکات کلیدی در سخنرانی خود، یادآورهای حافظه را ایجاد کنید. چه مخفف یک عبارت باشد یا یک تصویر ذهنی، این ترفندهای کوچک می‌توانند در مواقعی که به آن‌ها نیاز دارید به عنوان یک اعلان عمل کنند. برای نمونه می‌توانیم از یادسپاری همانند «سازِ کر» به عنوان مخففی برای یادآوری پنج رودخانه‌ی بزرگ ایران استفاده کنید: 
-    س: سفید رود
-    ا: ارس
-    ز: زاینده رود
-    ک: کارون
-    ر: رود دز
با نکته نماها (Bullet points) تمرین کنید. 
تمرین سخنرانی خود را با استفاده از نکته نماها به عنوان نشانه انجام دهید. این روش به شما این امکان را می‌دهد که انعطاف‌پذیر بمانید و در عین حال مطمئن شوید که تمام نکات اصلی را پوشش داده‌اید. هرچه بیشتر با این نکته‌نماها تمرین کنید، به طور طبیعی‌تری می‌توانید سخنرانی خود را انجام دهید. 
تکرار و تجسم کنید. 
تکرار کلید حفظ کردن است. سخنرانی خود را چندین بار تمرین کنید و در عین حال تصور کنید که آن را با موفقیت ارائه می‌دهید. محیط، مخاطبان و احساس اعتماد به نفس هنگام صحبت را تصور کنید. تجسم به تقویت حافظه‌ی سخنرانی شما کمک می‌کند.

از لنگرها و ژست‌ها استفاده کنید. 
نکات خاصی از سخنرانی خود را به ژست‌ها یا حرکات خاص مرتبط کنید. این اعمال فیزیکی می‌توانند به عنوان محرک‌های حافظه عمل و به شما کمک کنند آنچه را که بعدا از آن می‌آید به خاطر بیاورید.
از داستان‌ها و مثال‌های شخصی استفاده کنید. 
یادآوری داستان‌ها و مثال‌های شخصی آسان‌تر از ایده‌های انتزاعی است. با گنجاندن این موارد در سخنرانی خود، نقاط عطف به یاد ماندنی ایجاد می‌کنید که شما را در سخنرانی خود راهنمایی می‌کند.
مکث کنید و نفس بکشید. 
اگر احساس می‌کنید نکات بعدی را فراموش کرده‌اید، نفس عمیقی بکشید و مکث کنید. مکث به شما یک لحظه فرصت می‌دهد تا افکار خود را بدون اینکه آشفته به نظر بیایید جمع آوری کنید. اغلب در طول این مکث‌ها است که حافظه‌ی شما به کار می‌افتد. 
از یادداشت‌های هوشمندانه استفاده کنید. 
داشتن یادداشت به عنوان یک پشتیبان حافظه اشکالی ندارد، اما آنها را حداقل نگه دارید. از کلمات کلیدی یا عبارات کوتاه برای یادآوری نکات بعدی استفاده کنید. نگه داشتن یادداشت‌هایی با فونت‌های بزرگ می‌تواند بدون جلب توجه مخاطبان، اطمینان خاطر ایجاد کند. 
انعطاف پذیر باشید. 
اگر چیزی را فراموش کردید، وحشت نکنید. می‌توانید آن بخش را به گونه‌ای دیگر بیان کنید یا اینکه به سادگی به نکته‌ی بعدی بروید. مخاطبان شما نمی‌دانند که قصد دارید چه بگویید، بنابراین خونسرد باشید و تا حد امکان بر ارائه‌ی پیام خود تمرکز کنید. 

مطالب تصادفی

غلبه بر ترس از انتقاد

غلبه بر ترس از انتقاد

هیچکس انتقاد را دوست ندارد. حتی خود منتقدان نیز از این احساس که «مجبورند» انتقاد کنند، رنج می‌برند. در طول ۴۰ ...

در نکوهش روانشناسی زرد (بخش دوم)

در نکوهش روانشناسی زرد (بخش دوم)

افسانه 2: قدرت ژست گرفتن باعث افزایش هورمون‌های اعتماد به نفس می‌شود.  در یکی از محبوب‌ترین سخنرانی‌های TED، روانشناس هارواردی، ...

بررسی ۵ نوع سخنرانی

بررسی ۵ نوع سخنرانی

آیا قصد دارید اطلاعات بدهید، قانع کنید، سرگرم کنید، چیزی را نشان دهید یا به کسی احترام بگذارید؟ تصور کنید ...

خلاقیت و نوآوری: پرورش ایده‌های نو

خلاقیت و نوآوری: پرورش ایده‌های نو

نویسنده: تحقیق و توسعه‌ی موسسه‌ی پارس‌مسترز ایران خلاقیت و نوآوری به‌عنوان دو عنصر کلیدی برای پیشرفت و موفقیت در هر زمینه‌ای ...

ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود!
ساعات 9 الی 20